Indhold 
VIDSTE DU DET?
Caroline Regitze Jensen, Orchard Freedom, Caroline Eventing, Military, Eventing, Animo, Pavo

Ridning er den eneste Olympiske disciplin hvor mænd og kvinder konkurrerer imod hinanden på lige fod. Det er også den eneste sportsgren hvor mennesker og dyr konkurrerer sammen.

En military-rytter skal kunne det hele - det er en af de ting der er med til at gøre sporten både krævende, alsidig og utroligt spændende!

Dressur

Caroline Regitze Jensen, Multistar, Caroline Eventing, Military, Eventing, Animo, Pavo
Springning
Caroline Regitze Jensen, World Wyde VDL, Caroline Eventing, Military, Eventing, Animo, Pavo
Terræn
Caroline Regitze Jensen, Orchard Freedom, Caroline Eventing, Military, Eventing, Animo, Pavo
Om Military 

Mærk suset!

Sporten

 

Ridning er en af de få sportsgrene, hvor alder og køn ikke har nogen betydning. For at blive en dygtig rytter kræver det først og fremmest indsigt i og forståelse for et andet levende væsen - nemlig hesten. Denne viden bruger den dygtige rytter til at uddanne sin hest korrekt, hvad enten rytteren har sportslige ambitioner om at specialisere sig i en af de mange discipliner, der findes i ridesporten, eller blot ønsker at ride på motionsplan. Det er nemlig samspillet mellem hest og rytter, der gør ridning til en attraktiv og unik sport.

 

Military – Ridesportens Formel 1

 

Military er ridesportens triatlon og består af tre discipliner; dressur, ridebanespringning og terrænspringning. Det franske ord for military er concours complet, den komplette konkurrence.

 

Military er den mest alsidige disciplin i ridesporten. For de mange der ikke ønsker at konkurrere på eliteniveau byder sporten på en afvekslende træning, masser af frisk luft, et kendskab til sin hest som ikke kan opnås på ridebanen og et socialt samvær der er unik i rideverdenen, og kendetegner den ånd, der er hos en ægte militaryrytter.

 

På eliteplan kræver sporten at både hest og rytter er i den bedste form, hvorfor sporten fordrer meget selvdisciplin og træning for at være med på topplan.

 

I Danmark er military en lille sport i stor udvikling, og  det meste af Europa og i USA og Australien er der store traditioner for military. I disse lande finder man de store stævner og selvfølgelig de bedste ryttere.

 

Military opstod oprindelig som en militærisk disciplin i 1800-tallet, dengang hesten var en nødvendighed i krig. Der var tale om rene distanceridt på tid over flere hundrede kilometer, og det var ikke ualmindeligt med dødsfald hos både hest og rytter. Senere ændrede hestens rolle sig, der var mere brug for hurtige opklaringsenheder end kurerer over lange distancer, og konkurrencerne tog mere form af terrænspringning over kortere distancer.

 

Military var på det olympiske program for første gang i Stockholm i 1912, på det tidspunkt som en prøve over 5 dage, hvor dressur og springning indgik sammen med terrænspringning og en slags distanceridning.

At lykkes her - kræver MOD!

Prøv selv!

Hvis du nogensinde har spekuleret på, hvordan det er at ride en 4* international terrænbane (CCI4*), så har du her muligheden for det!

 

Ved verdensmesterskaberne i Kentucky 2010, red Peter Atkins fra Australien på hesten Henny hele banen med et kamera monteret på sin hjælm. Kameraet havde en indbygget gyro som gør optagelserne utroligt stabile.

 

Så kravl i saddelen og oplev suset fra en 4-stjernet terrænbane!

Nyttige Links 

Klik på logoet for at gå til hjemmesiden.

Caroline & Elisabeth Richard Bach - carolineeventing@europe.com - phone +45 2819 4543 / +45 6155 5001
Lav din egen hjemmeside med mono.net